• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» завітала Семерня Вікторія Іванівна - лікар наркодиспансеру

У ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» завітала Семерня Вікторія Іванівна - лікар наркодиспансеру

2016-11-24

/Files/images/231116_narkolog/DSCN2214.JPG

Вчора 23.11.2016 року в ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» завітала Семерня Вікторія Іванівна - лікар наркодиспансеру. З важливою та цікавою інформацією для учнів.

Почалась повчальна лекція зі слів «Ребята, никогда не бойтесь обращаться за помощью в наркодиспансер». Окрім даного диспансеру, також є клініка «Дружня до молоді», де людина може прийти за допомогою і залишитись анонімною.

З цієї лекції учні дізнались про поняття «наркотики». Наркотики – це речовини, що викликають токсичне отруєння, психологічну и фізичну залежність, нечутливість до болю; речовини природного або штучного походження, які змінюють людську свідомість і приймаються з цією метою. Це значить, що вони змінюють відчуття людини, настрій, мислення. Деякі люди легше вступають в контакт тільки після декількох пляшок пива, приймаючи знеболювальне, позбавляються зубного болю, випиваючи чашку кави – збадьорюються. Інші наркотики змінюють сприйняття навколишнього світу. Можна стати більш веселим або розслабленим, а іноді – навпаки, сумним і пригніченим. Ефект може бути стимулюючим снодійним або галюциногенним. До стимулюючих наркотиків відносяться: алкоголь (в середніх дозах), тютюн, кофеїн, кокаїн і амфетаміни. До галюциногенних відносяться: ацетон, клей, деякі гриби, ЛСД, конопля, гашиш.

Відомий список наркотичних речовин який нараховує близько 300 тисяч препаратів. На даний час відомо що 5 тисяч людей вживаючих наркотики це лише діти до 18 років.

700 людей зареєстровано в цьому наркодиспансері і 60 % це лише молодь до 25 років.

Учням розповіли загальні причини вживання наркотиків:

1) За компанію з друзями

2) Легкодоступність

3) Вродженність

4)Розваги багатих людей

5) Втеча від проблем

6) Прагнення до незалежності, свободи

7) Бізнес

Наркотики, якщо зрівнювати по вартості, то вони являються дорожче, ніж нафта і трішки дешевше, ніж зброя.

Учні дізналися про можливі варіанти продажу наркотиків: деякі іноземці, приїжджаючи вчитися або роблячи власний бізнес, можуть одночасно займатися торгівлею наркотиками.

Перший раз наркотики пропонують безкоштовно для посилення почуття радості на різних заходах.

На другий раз жертва повинна вже принести якісь дорогоцінні речі.

Третій - жертва повинна продати декілька доз, а певний відсоток отримає для вживання.

З часом жертву просто втягують в цей бізнес і в неї майже не має можливості покінчити з цим.

Для тих хто ще не встиг втягнутися в цей бізнес і вчасно отямився існують курси лікування.

Вже на протязі 10 років в наркодиспансері існує «Програма зменшення шкоди» за цією програмою залежні люди отримують певну дозу від медичних сестер. Згодом ця людина має силу волі на зовсім відмовитися від цих вбивчих препаратів.

Лекція закінчилися на словах: «Запомните нет наркотиков, которые не вызывают зависимость. Вы сами отвечаете за свою жизнь и за своё будущее!»

/Files/images/231116_narkolog/DSCN2217.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0