• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну знають свої права і обов’язки

Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну знають свої права і обов’язки

2015-12-09

/Files/images/novoe/SDC149760.jpg

Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну знають свої права і обов’язки

Хочеш Людиною справжньою стати,

Наші закони навчись поважати.

Навчись їх виконувати завжди і всюди,

Тоді і тебе поважатимуть люди!

В ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» розпочався тиждень виховними годинами на тему «Права дитини», які організували класні керівники та майстри серед учнів груп. Окрім того, з метою визначення рівня обізнаності учнів зі своїми правами та обов’язками у залі бібліотеки 9 грудня 2015 р. для учнів гуртожитку «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» була проведена правова година «Знай свої права – виконуй свої обов’язки».

Людина — найцінніший скарб. Ко­жен із вас — особистість, і саме такої людини, як ви, більше на Землі не­має і не буде. Кожна людина має почуття, здібності, характер. Як же зробити, щоб такі різні, несхожі люди все ж таки жили із повагою одне до одного? Для цього існують правила, що визначають стосунки між людьми. Життя змусило людей установити багато різних правил, і ми повсякчас з ними маємо справу.

Вихователь Тетяна Кирноз розпочала правову годину зі слів великого педагога В. О. Сухомлинського : «Сьогодні — діти, за­втра — народ!»

Звичайно, діти — май­бутнє нашої держави, і від вашого фізичного розвитку, знань, вмінь за­лежатиме, якою буде наша Україна.

Життєвий досвід не тільки свідчить, але й учить: якщо не буде дітей – не існуватиме й держава. Діти – дзеркало будь-якої держави, її майбутнє. Кожна держава любить дітей і піклується про них.

Ведучі вечора Гончаренко Дарія та Юрченко Віталіна ознайомили присутніх з основними документами, де за­писані права дітей:

• Декларація прав людини;

• Конвенція про права дитини;

• Конституція України;

• Закон України «Про охорону ди­тинства».

Я маю право жити на землі,
Творити, дихати, учитись,

Примножувать багатства всі її,
Своєю Україною гордитись.

Я маю право Україну восхвалять,
Боротися за неї і за честь стоять,

Безкрайнії поля її любити,

І щовесни журавликів із вирію зустріти.

В ході бесіди бібліотекар Алла Кравченко провела опитування на тему: «Чи знаю я свої права», результати якого показали, що учні Сумського ВПУ добре знають свої права та головні нормативно-правові акти.

З дітьми провели роз’яснювальну роботу стосовно того, хто може їм допомогти у разі порушення їхніх прав.

По завершенню правової години вихователь Наталія Вірченко наголосила, що проведена з учнями робота підтвердила, діти не тільки знають свої права, а й відповідально ставляться до своїх обов’язків, основними з яких є навчання та дотримання правил внутрішнього розпорядку навчального закладу.
/Files/images/novoe/SDC149710.jpg/Files/images/novoe/SDC149760.jpg/Files/images/novoe/SDC149740.jpg/Files/images/novoe/SDC149790.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0