• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Cемінар-практикум для викладачів та майстрів за підсумками ІІІ етапу обласного огляду-конкурсу на краще комплексно-методичне забезпечення предмета «Перукарська справа» з професії «Перукар

Cемінар-практикум для викладачів та майстрів за підсумками ІІІ етапу обласного огляду-конкурсу на краще комплексно-методичне забезпечення предмета «Перукарська справа» з професії «Перукар

2015-12-09

/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN71460.jpg

9 грудня 2015 року на базі ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» пройшов семінар-практикум для викладачів та майстрів виробничого навчання з метою підведення підсумків ІІІ етапу обласного огляду-конкурсу на краще комплексно-методичне забезпечення предмета «Перукарська справа» з професії «Перукар (перукар-модельєр)»,
а також для ознайомлення педагогів з сучасними техніками і технологіями навчання молоді, які обрали фах перукаря.

Участь у семінарі взяли 7 навчальних закладів.

Відкрила семінар-практикум Олена Миколаївна Чхайло, директор НМЦ ПТО у Сумській області, яка привітала учасників заходу, відзначила актуальність питання комплексно-методичного забезпечення предметів і професій для ефективності та результативності навчального процесу. Наголосила, що і в освітній, і в професійній діяльності перукарів постійно з’являються нові ідеї, техніки, технології, тому необхідно використовувати досвід, набутий педагогами і професіоналами-перукарями, не зупинятися на досягнутому, удосконалювати професійну майстерність.

Директор училища Сікірніцький Сергій Володимирович побажав учасникам семінару-практикуму плідної праці за сприятливих умов, які мають честь надати працівники училища для колег. Зазначив, що всі педагоги училища, які здійснюють навчально-виховний процес за напрямком сфери послуг – кваліфіковані, творчі, сумлінні; досягають високих результатів в обласних конкурсах теоретичного і практичного турів.

Інна Олександрівна Косар, методист навчально-методичного центру ПТО у Сумській області, представила аналіз матеріалів, підготовлених на огляд-конкурс. Вона дала оцінку роботам учасників конкурсу, охарактеризувала їхні цінні ідеї та напрацювання.

Серед пріоритетних напрямків діяльності Інна Олександрівна назвала тісну співпрацю між навчальними закладами різних рівнів акредитації та центрів, салонів професійної майстерності перукарів з метою осучаснення процесу.

Систему роботи, педагогічні ідеї, форми, методики і технології представила переможниця ІІІ етапу огляду-конкурсу на краще комплексно-методичне забезпечення предмета «Перукарська справа» викладач ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» Шерстюк Анна Ігорівна.

«Справою всього життя» назвала вона роботу по створенню комплексно-методичного забезпечення предметів професійно-теоретичної підготовки. Представлені викладачем відео-матеріали детально продемонстрували значну роботу педагога по створенню навчальних, дидактичних засобів навчання.

Показані фрагменти уроку перукарської справи за темою «Проста зачіска із застосуванням бігуді горизонтальним методом» - це практичне підтвердження доцільності, ефективності, результативності застосування комплексно-методичного забезпечення на уроках. Особливий акцент викладач поставила на ролі персонального сайту для здійснення дистанційного навчання.

Виступ супроводжувався виставкою-презентацією педагогічних напрацювань викладача, майстрів виробничого навчання училища.На семінарі-практикумі звучали питання щодо методики застосування на уроках окремих елементів КМЗ, про сучасні техніки виконання перукарських операцій.Корисною була екскурсія до салону «Ф’южен», де педагоги ознайомилися з сучасною матеріальною базою. Директор PROFILINE cosmetics Світлана Євгеніївна Оксенчук внесла пропозицію щодо проведення факультативних занять для учнів, які свідомо обрали професію перукар, технологами центру та вручила всім учасникам семінару цінні подарунки.

Будюк Олексій Олексійович, методист Сумського центру ПТО державної служби зайнятості, презентував навчально-матеріальну базу професій сфери послуг. Педагоги ознайомилися з сучасними навчальними майстернями, лабораторіями, які оснащені відповідним новітнім обладнанням, інструментами, підручниками, посібниками тощо.

Практичний досвід отримали педагоги, узявши участь у майстер-класі «Техніка фарбування волосся БРОНД», проведеним майстром виробничого навчання ДНЗ «Сумський центр ПТО державної служби занятості» Калмиковою Л.В.

У форматі круглого столу педагоги обговорили підсумки семінару-практикуму, визначили подальші шляхи розвитку та удосконалення навчального і виробничого процесу.

/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70770.jpg/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70310.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70410.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70500.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70490.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70720.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70690.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70560.jpg/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70550.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN7102.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70760.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN70840.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN71120.jpg/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN71460.jpg
/Files/images/semnar_dlya_perukarv_2015/DSCN71470.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0