• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну відзначили День Європи в Україні

Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну відзначили День Європи в Україні

2015-05-21

/Files/images/SDC14568.JPG

19 травня в залі бібліотеки гуртожитку ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» була проведена година спілкування «Багатолика Європа».

Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство.

У всіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині рай.

Україна – це наша земля, рідний край, наша країна зі славною багатовіковою історією і мудрими талановитими людьми, багатющими народними традиціями, мальовничою природою. Це одна з найбільших держав у Європі. Межує з сімома країнами світу.

Наша Вітчизна – серце Європи. В Закарпатській області розміщується її географічний центр. Без України вона не комплексна.

Європа – це велика міцна родина, об’єднання прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру. У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху.

Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, а в серці кожного із нас. І ми – частина її.

День Європи відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а в Україні – щорічно в третю суботу травня. В цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє! Це хороша нагода познайомитися з культурою інших держав.

Учням гуртожитку було запропоновано позмагатися і продемонструвати свої знання з історії, культури, географії європейських країн.

Була проведена вікторина «Галопом по Європі», конкурс «Сусіди», міні-гра «Європейські асоціації», гра «Відомі люди Європи». Переможцем конкурсу стала учениця групи № 22 Анна Котявіна.

Бібліотекарем Аллою Кравченко була оформлена виставка-панорама «Європейська цивілізація».

Судячи з активності учнів, захід їм сподобався.


/Files/images/SDC14572.JPG/Files/images/SDC14570.JPG/Files/images/SDC14573.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0