• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відзначення 70 - річчя Великої Перемоги «Хай буде пам'ять незгасима!»

Відзначення 70 - річчя Великої Перемоги «Хай буде пам'ять незгасима!»

2015-05-07

/Files/images/den_peremogi/DSCN1718.JPG

Весна іде і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої …

Напередодні свята Перемоги 7 травня в Сумському вищому професійному училищі будівництва і дизайну відбувся святковий концерт «Хай буде пам'ять незгасима!» та були проведені тематичні заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення.

В цей день учні, викладачі та робітники училища зібралися разом, щоб згадати героїв-визволителів, вклонитися їх подвигу, вшанувати словами подяки тих, хто живий, і тих, хто пішов, своїм життям показавши приклад великого служіння Вітчизні, миру і добру.

Минають роки, відлітаючи у вічність…все далі і далі відходятть від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну від гітлерівської агресії.

«Ніхто не забутий. Ніщо не забуте!..»

Солдатський подвиг, гіркота воєнних втрат, біль матерів, радість перемоги глядачі відчули в піснях та віршах, що прозвучали у виконанні учнів навчального закладу.

Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.

В шану полеглим героям на Басівському кладовищі була впорядкована братська могила воїнів, які померли в госпіталях у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. Пам’ять воїнів була вшанована покладанням квітів кращими учнями училища.

Урок мужності присвячений героям Другої світової війни «Вічний вогонь палає», який відбувся в бібліотеці училища - це лише маленька часточка великої данини нашої їм пошани. Все менше фронтовиків залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм важко про них згадувати. Своїми спогадами про страшне лихоліття війни поділився з учнями училища ветеран Великої Вітчизняної війни, ветеран праці Герус Яків Юхимович, який працював в нашому навчальному закладі з 1945 по 2006 роки. Пройшовши горнило війни, він назавжди для всіх нас залишиться взірцем мужності та відваги.

Сьогодні наша країна проходить через нелегкі випробування. Ми захищаємо свою праведну справу. Свій доленосний вибір – жити і працювати у вільній європейській країні.

Під гаслом «Пам’ятаємо, перемагаємо» учні та працівники училища привітали воїна АТО, Артема Новіка, який є випускником нашого навчального закладу.

Ми знаємо, що ми- сильні, що Перемога буде за нами!


/Files/images/den_peremogi/DSCN1704.JPG/Files/images/den_peremogi/DSCN1715.JPG/Files/images/den_peremogi/DSCN1707.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0