Разом здолаємо туберкульоз

2017-03-28

/Files/images/24032017_tubekuloz/туберкульоз.jpg

В бібліотеці ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну» до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом для учнівської молоді 23березня була проведена Година здоров’я «Що треба знати про туберкульоз».

Метою Всесвітнього дня, який світова спільнота відзначає 24 березня є широке інформування різних верств населення про захворювання і необхідність своєчасного звернення за медичною допомогою, пропаганди здорового способу життя.

Туберкульоз займає особливе місце серед соціальних і медичних проблем людства. Ця небезпечна хвороба, яку, здавалось би, свого часу майже приборкали, знову вражає все більше і більше людей. І хоча інформованість українців про цю недугу досить висока, все ж таки багато людей не знають, що ця хвороба не знає меж і соціальних бар’єрів – туберкульоз може вразити кожного, незалежно від статусу та статків.

Щороку в світі реєструють близько 370 тис хворих на туберкульоз. Кожного року туберкульоз забирає життя в 2 млн. людей. За критеріями ВООЗ, Україну віднесено до країн з високим рівнем розповсюдження туберкульозу.

В ході заходу учні отримали багато корисної інформації: про епідемію туберкульозу в світі та Україні, джерела інфекції, шляхи передачі цієї небезпечної хвороби, основні симптоми захворювання, про те, що туберкульоз виліковний при умові раннього виявлення захворювання та суворого дотримання режиму лікування.

Організатори заходу зазначили, що молодь повинна піклуватися про своє здоров’я, своєчасно проходити флюографічне обстеження, не нехтувати щепленням та туберкулінодіагностикою. Протидія захворюванню на туберкульоз залежить передусім від людини та її оточення.

/Files/images/24032017_tubekuloz/IMG_4232.JPG/Files/images/24032017_tubekuloz/IMG_4225.JPG/Files/images/24032017_tubekuloz/IMG_4226.JPG

/Files/images/24032017_tubekuloz/IMG_4229.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0