• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» здійснили віртуальну екскурсію Країною вранішнього сонця

Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» здійснили віртуальну екскурсію Країною вранішнього сонця

2017-03-03

/Files/images/03032017_yaponya/япония.jpg

Першого березня учні ДПТНЗ СВПУ будівництва і дизайну здійснили віртуальну екскурсію Країною вранішнього сонця. Захід відбувся в рамках оголошеногоПрезидентом України 2017року – Роком Японії в Україні.

Під час літературного вечора , який відбувся у літературній вітальні бібліотеки училища, слухачі дізнались багато цікавого про цю дивовижну країну.

Японія має славу однієї з найбільш загадкових і екзотичних країн світу. Далека і близька, проста і загадкова, вона захоплює нашу уяву своєю екзотикою. При слові «Японія» в уяві спливають квітуча сакура, гора Фудзіяма, бонсай, ікебана, нецке, орігамі. Чим сьогодні дивує нас Країна Сонячного сходу? Японія – країна контрастів. Нанотехнології поєднуються зі старовинними традиціями , яких японці чітко дотримуються й досі. Так, традиційними залишилися: японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв.

Одним з таких звичаїв є святкування 3 березня жіночого свята Хіна Мацурі.

Хіна Мацурі має багатовікову історію. Кожна епоха вносила в це свято свої певні обряди, незмінним протягом століть залишався лише зміст свята: побажання дівчатам щастя, здоров’я і довголіття. Національним «Свято ляльок» стало в 18 столітті, тоді ж додався звичай влаштовувати в будинках, де є дівчатка, виставки багато одягнених ляльок, що зображали життя і звичаї імператорського палацу. У цей день дівчата в ошатних кімоно, як справжні дами, ходять один до одного в гості, дарують і отримують подарунки, пригощаються спеціальними солодощами й милуються ляльками. Так в ігровій, невимушеній формі дівчаткам прищеплюються правила гарного тону, поняття про риси характеру, якими повинна володіти жінка, і вміння дбайливо ставитися до цінних речей, стримуючи свої бажання та примхи.

Таким чином, в традиціях Хіна Мацурі ідеально поєднуються чудова гра, поетичне сприйняття світу і традиційне виховання. Святом дівчаток «Хіна мацурі» називають умовно, адже святкують його всі особи жіночої статті від народження й до глибокої старості.

Ще багато інших цікавинок дізнались на заході всі присутні. Усіх, хто відчув бажання ближче познайомитись з Японією, запросили до бібліотеки, де для цього створені всі можливості: книги, журнали, Інтернет-сайти, що розкриють усі таємниці цієї дивовижної країни.

/Files/images/03032017_yaponya/IMG_4176.jpg/Files/images/03032017_yaponya/IMG_4179.jpg/Files/images/03032017_yaponya/IMG_4181.jpg/Files/images/03032017_yaponya/IMG_4184.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0