• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласне методичне об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів ПТНЗ

Обласне методичне об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів ПТНЗ

2017-02-22

/Files/images/210117_metodobdnannya_psihologvsotspedagogv/DSCN2847.JPG

21 лютого на базі ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» відбулось обласне методичне об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів ПТНЗ за темою: «Робота спеціаліста психологічної служби з дітьми з особливими освітніми потребами».

Розпочалось методичне об’єднання з вітального слова С.В.Сікірніцького, в. о. директора ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну».

Розглянуто актуальне питання сьогодення - перехід до інклюзивної освіти.

І.В.Марухина, завідувач НМЦ ПС, розкрила особливості психологічного супроводу дитини з особливими потребами в умовах професійно-технічного навчального закладу. Л.О. Кондратенко, методист НМЦ ПС, розглянула питання формування психологічної готовності педагогів до роботи з дітьми особливими освітніми потребами (ООП). Цінну інформацію надала А.Б.Растроста, методист НМЦ ПС, щодо проведення корекційної роботи з дітьми з порушеннями розумового розвитку. С.О.Гавриленко, методист НМЦ ПС, довела до відома присутніх про особливості роботи соціального педагога з дітьми з порушеннями розумового розвитку. Поділилась власним досвідом роботи з професійної підготовки дітей з особливими освітніми потребами Л.В.Біловол, практичний психолог ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну». О.В.Острівна, практичний психолог ДНЗ « Сумське міжрегіональне ВПУ» розглянула питання психологічного супроводу учнів з ООП в період адаптації до навчання у ПТНЗ. Корисну інформацію щодо супроводу учнів з ООП у професійно-техніному навчальному закладі з досвіду роботи надала Н.Г.Привал, соціальний педагог ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг».

/Files/images/210117_metodobdnannya_psihologvsotspedagogv/DSCN2842.JPG/Files/images/210117_metodobdnannya_psihologvsotspedagogv/DSCN2851.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0