• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» відзначали День Святого Валентина

Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» відзначали День Святого Валентина

2017-02-16

/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4147.jpg

Життя без кохання,

Життя без любові

То небо без сонця,

То небо беззоре!

Життя неможливе,

Воно не існує,

Коли наше серце

Любові не чує.

14 лютого в залі бібліотеки ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» була проведена виховна година «Цей прекрасний дар - кохання», присвячена Дню Святого Валентина.

14 лютого, День Святого Валентина — покровителя всіх закоханих. Це хвилююче свято прийшло до нас із Заходу, де щороку його відзначають. Різні перекази, легенди стверджують, що Святий Валентин — не вигаданий.

У Давньому Римі цим іменем був названий священик. Жив він у III ст. н. е., у роки царювання Клавдія II, який прославився своєю жорстокістю та деспотизмом. Імператор мріяв створити найсильнішу армію в світі і заборонив одружуватися воїнам, мовляв: «Справжній чоловік має бути справжнім воїном, а не сидіти біля жіночої спідниці. Воїн має бути завжди в поході, далеко від дому, то ніщо не повинно зв'язувати його з домівкою. Я забороняю воїнам моїх легіонів одружуватися».

Священик Валентин, незважаючи на заборону та небезпеку, таємно одружував закоханих. За це Валентина кинули до в'язниці, де він закохався в дочку тюремного наглядача Джулію і та віповіла йому взаємністю. Але Валентина 14 лютого 269 року стратили. Усю ніч перед стратою він писав коханій листа. «Твій Валентин»,— такими були останні слова в них, виведені його рукою.

Згодом, у 469 році, священика зарахували до Лику Святих. Відтоді Валентина вважають єдиним святим — покровителем всіх закоханих. З того часу минуло майже дві тисячі років. Та слова кохання живуть і досі. Весь світ у день 14 лютого зізнається у коханні. Закохані надсилають одне одному ніжні та трепетні листи, які називаються «валентинками».

Ведучі заходу Харченко Артем та Чепуркова Діана ознайомили присутніх з історією виникнення свята, традиціями його святкування в різних країнах світу.

По закінченню свята ведучі побажали всім присутнім, щоб кожен день їх життя був сповнений кохання, як і День святого Валентина – найбільш поетичний, найтаємничіший, найромантичний день року.

/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4141.jpg/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4143.jpg/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4144.jpg/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4150.jpg/Files/images/_1602svvalentina_bbloteka/IMG_4152.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0