• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» говорили про проблему людства: СНІД

Учні ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» говорили про проблему людства: СНІД

2016-12-12

/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15414.JPG

Хто попереджений, той захищений

(Французьке прислів'я)

7 грудня в вітальні бібліотеки ДПТНЗ «Сумського ВПУ будівництва і дизайну» був проведений інформаційний захід «СНІД: знати, щоб жити», присвячений Всесвітньому Дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми.

Як відомо, СНІД - одна з найважливіших проблем, з якою зіткнулося людство в XX столітті і з якою ми ввійшли у XXI .

Стрімко зростає кількість інфікованих і померлих від СНІДу людей. Багато про СНІД вже відомо, але кожного дня з'являється нова інформація. Водночас накопичено певний багаж знань, використання яких зробить можливим, якщо не припинення поширення хвороби, то хоча б сповільнення цього процесу.

«Хто попереджений, той захищений», – саме так говорить французьке прислів'я. Це попередження всім про болючу рану суспільства – СНІД.

Під час заходу учням була надана інформація про страшний недуг, вказані шляхи профілактики СНІДу, пропагувався здоровий спосіб життя та високоморальна поведінка людини в суспільстві. Слухачі дізналися про шляхи передачі ВІЛ та ознайомилися з міфами про СНІД. З учнями була проведена рольова гра «Як ВІЛ руйнує імунітет».

Наприкінці спілкування слухачів проінформували про стан розвитку хвороби в цілому світі та в Україні зокрема.

Сподіваємось, що наш захід змусить замислитись кожного учня про своє здоров’я і майбутнє.

«Ми не повинні бути байдужими до власного життя та життя інших людей», — саме такий висновок зробили учні після інформаційного заходу.

Тож будьмо доброзичливими до тих, хто зазнав удару смертельного вірусу, їх сусідство не є небезпечним для нас, а наше – їм необхідне.

/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15418.JPG/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15422.JPG/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15424.JPG/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15426.JPG/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15427.JPG/Files/images/121216_snd_bbloteka/SDC15431.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0