• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Година спілкування Пізнай себе – зрозумій іншого

Година спілкування Пізнай себе – зрозумій іншого

2016-11-21

/Files/images/_141116tijden_tolerantnost/SDC15366.JPG

До Всесвітнього дня толерантності,16 листопада в бібліотеці ДПТНЗ «СВПУ будівництва і дизайну» для учнів гуртожитку було проведено годину спілкування «Пізнай себе – зрозумій іншого».

Двадцять перше століття дозволило сучасній людині зробити безліч важливих відкриттів, а розвиток нових технологій значно спростив наше життя, зробив його комфортнішим. Та на жаль, люди від цього не стали добрішими і терпимішими один до одного. Вічна боротьба добра зі злом триває...

Новинні канали рясніють тривожними повідомленнями про факти військової агресії, тероризму, кримінальних інцидентів. Сьогодні проблема пошуку оптимальних методів викорінення нетерпимості досягає колосальних масштабів і є надзвичайно актуальною.

Два десятиліття тому, в 1995 році, відбулася 28-та Генеральна Конференція ЮНЕСКО, на якій прийняли Декларацію принципів терпимості й урочисто оголосили про намір щорічно 16 листопада відзначати Всесвітній день толерантності. У даному документі поняття «терпимість» (або ж «толерантність») розглядається як розуміння і прийняття багатогранності, різноманітності, самобутності культур, існуючих на нашій планеті. Толерантність – це повага до інших людей, незважаючи на обрані ними форми самовираження і способи прояву власної індивідуальності. У Декларації зазначено, що всі ми – різні, і в той же час рівні, незалежно від зовнішнього вигляду, національної належності, соціального статусу, цінностей або поведінки.

Наприкінці заходу був зроблений висновок: варто бути не просто «такими як всі», а вміти висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію, але водночас цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки та переконання.

/Files/images/_141116tijden_tolerantnost/SDC15357.JPG

/Files/images/_141116tijden_tolerantnost/SDC15361.JPG

/Files/images/_141116tijden_tolerantnost/SDC15363.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0