“Люди з обмеженими можливостями”

2015-12-01

/Files/images/novoe/DSC_25550.jpg

1 грудня 2015 року в Сумському вищому професійному училищі будівництва і дизайну з учнями була проведена виховна година “Люди з обмеженими можливостями ” з метою розвитку особистісної культури учнів, толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями, подолання соціальних бар’єрів.

В світі живе більше п'ятисот мільйонів інвалідів, що складає 10 відсотків всього населення.

Разом із зростанням населення на планеті продовжує зростати і число інвалідів. Одними з чинників, що викликають подібне зростання, є війни і інші форми насильства, недостатня медична допомога, стихійні та інші лиха.

Дуже часто існуючі фізичні і соціальні бар'єри перешкоджають повноцінній участі інвалідів в житті суспільстві. Це відбувається повсюдно і тому такі люди, позбавлені допомоги і вразливі до небезпек, часто страждають від самотності і незахищеності.

Не дивно, що багато інвалідів є малозабезпеченими. Переважна більшість, близько 80 відсотків, живе в глухих сільських районах. Майже стільки ж проживає в місцях, де необхідні ним послуги недоступні.

3 грудня українське суспільство разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів. Чисельність інвалідів в нашій державі становить 2,7 млн. осіб ( це близько 4 % населення країни). Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як “толерантнісь”, “рівні можливості”… Проте більшість людей в наш час ставиться до людей з обмеженими можливостями з насторогою, страхом, навіть вороже. Чому ми боїмося інвалідів? Головне: чесність, справедливість та співчуття. Просто необхідно розуміти, що МОЛИВОСТІ - ОБМЕЖЕНІ, ЗДІБНОСТІ – БЕЗМЕЖНІ. Існує величезна прірва між тим, на що ці люди здатні в житті, і тією роллю, яку їм підготувало суспільство.

Врятує світ краса - Завжди так говорили.

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси занадто мало.

Тож люди на Землі, Спішіть добро творити,

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У царстві справедливості й добра…


/Files/images/novoe/DSC_25640.jpg/Files/images/novoe/DSC_25670.jpg/Files/images/novoe/DSC_25720.jpg/Files/images/novoe/DSC_25750.jpg/Files/images/novoe/DSC_25790.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0