• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг "ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ"

Тренінг "ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ"

2015-10-27

/Files/images/novoe/DSCN60640.jpg

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ.

Справжня відповідальність

буває тільки особистою.

Людина червоніє одна.

Ф. Іскандер.

З чого починається своє життя? З того, що людина бере відповідальність за нього. Це – необхідна умова, але її недостатньо. Важливо, щоб людина не просто казала: «Я відповідаю за себе і своє життя», а справді це робила. Як взяти на себе цю відповідальність? Необхідно просто відчути. Відчути, що ніхто і нічим тобі у цьому світі не зобов’язаний. Але відповідальність за своє життя ще ширша. Недостатньо лише нікого не звинувачувати у своїх життєвих негараздах і сподіватися на себе. Це пасивна позиція. Багато пасивних людей вважає, що «просто не поталанило в житті, от така в них доля». Відповідальність – це коли поганий результат не влаштовує! Відповідальність – це почуття до себе і свого життя!

Важливі основи для розвитку відповідальності закладаються у підлітковому віці. Велика роль у цьому процесі належить прагненням підлітка до дорослості, потребі у самоствердженні, оволодінню навичками оцінної діяльності. Але через недостатній життєвий досвід, не сформованість моральних цінностей, нестійкість мотивації, відповідальність у цей віковий період носить ситуативний характер. Тому важливим є розвиток у підлітків ініціативи, самостійності, відповідальності, здатності активно й творчо будувати свої відносини в різних сферах дійсності.

Саме тому з лідерами учнівського самоврядування училища 27.10.2015року був проведений тренінг «ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ». Під час виконання вправ учні усвідомлювали важливість власної відповідальної поведінки щодо свого здоров’я і життя; зрозуміли, що рівень успішності, якість життєвих умов, а також самореалізація людини знаходиться тільки у власних руках. Як зазначив Сергій Токарев, - «ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ – це розуміння того, що ти доросла людина. яка не кидається своїми словами на вітер заради суспільного визнання або заради «понтів», або заради «так роблять усі». Це дійсно усвідомлені дії чи слова, якими ти підтверджуєш, що ти особистість, а неістота».
/Files/images/novoe/DSCN45410.jpg/Files/images/novoe/DSCN453900.jpg/Files/images/novoe/DSCN45380.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0