• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Арт-терапія: красивий спосіб подолати стрес

Арт-терапія: красивий спосіб подолати стрес

2015-04-30

/Files/images/IMG_20150129_141445.jpg

У Сумському ВПУ будівництва і дизайну впевнені, що професійне здоров’я педагога є необхідною умовою його активної життєдіяльності, самореалізації, розвитку творчого потенціалу. Стан професійного здоров’я вчителя, майстра виробничого навчання впливає на учнів на всіх рівнях: емоційно-психологічному, біоенергетичному, інформаційному, виховному. Самопочуття педагогічного працівника позначається на здоров’ї учнів і на результатах всієї навчально-виховної роботи.

У напрямку роботи зі збереження і зміцнення професійного здоров’я педагога для практичного психолога є велике поле діяльності. Це просвітницька, діагностична і психокорекційна робота. Саме тому 29 січня 2015 року для класних керівників було проведено практичне заняття за темою «Арт-терапія як різновид здоров’язберігаючих технологій».

«У вузькому сенсі слова арт-терапія – це зазвичай терапія образотворчим мистецтвом з метою впливу на психоемоційний стан людини. Іноді те, що людина не може виразити словами, або те, що не може навіть усвідомити, легко знайде вихід за допомогою фарб та пензлика, м’якого пластиліну або навіть пісні. Підсвідоме, з усіма його проблемами та блоками, виливається самовільно, визволяючи людину від стресу. Багато хто з людей, самі того не очікуючи, враз починають бачити проблему зовсім з іншого боку. А для декого арт-терапія є єдино можливим варіантом самолікування від комплексів, депресії або нудьги…», - зазначила Лариса Біловол, практичний психолог училища.

Учасники практичного заняття отримали максимум задоволення від практичного заняття. «Арт-терапія допомагає полюбити світ навколо себе та себе в ньому, робить думки світлішими, а настрій кращим. І навіть якщо арт-терапія не є панацеєю від всіх проблем, зате вона дозволяє долати їх з користю для душі», - підсумувала Валентина Шевченко, класний керівник навчальної групи № 31./Files/images/IMG_20150129_141418_1.jpg
/Files/images/IMG_20150129_141433_2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0