• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну за рівність прав всіх людей!

Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну за рівність прав всіх людей!

2014-12-11

/Files/images/novini/uchn_sumskogo_vpu_budvnitstva__dizaynu_za_rvnst_prav_vsh_lyudey_2014/DSCF6872.JPG

10 грудня 2014 року в конференційній залі Сумського ВПУ будівництва і дизайну для учнів першого курсу проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини – першого міжнародного документу, який задекларував рівність прав всіх людей.

«Загальну декларацію прав людини 1948 р. називають «видатним документом в історії людства», «Хартією вольностей для всього людства». Таких високих оцінок не отримував жодний міжнародний документ. Причину настільки безпрецедентного загального визнання варто шукати у змісті Загальної декларації, яка компактно і зрозуміло викладає сучасну концепцію прав людини», - сказав Сергій Петровський, викладач предмету «Право».

В ході уроку учні визначили відповідність статей Загальної декларації прав людини та сучасної Конституції України. Активну участь у проведенні заходу прийняли учні гр.12 Степанова А., Стрілець А., Мірошніченко А.

Підсумувавши захід, учні погодилися з судженням, що права людини – це невід'ємний елемент людської особистості і людського буття. Тому процес формування концепції прав людини пройшов довгий шлях, тісно пов'язаний з історією розвитку суспільства.

Проведення Всеукраїнського уроку права сприяє підвищенню рівня правової культури учнів, а також інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.

/Files/images/novini/uchn_sumskogo_vpu_budvnitstva__dizaynu_za_rvnst_prav_vsh_lyudey_2014/DSCF6875.JPG/Files/images/novini/uchn_sumskogo_vpu_budvnitstva__dizaynu_za_rvnst_prav_vsh_lyudey_2014/DSCF6888.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0