• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у ДПТНЗ "Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну"

Проведення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у ДПТНЗ "Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну"

2017-10-20

/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/konkurs-maliunok-protydia-torgivli-liudmy-004.jpg

День започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення.

За оцінками Міжнародної організації з міграції, понад 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Нині Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Лише за останні 17 років Міжнародною організацією з міграції було надано комплексну реінтеграційну допомогу, у тому числі юридичну, медичну, психологічну, фінансову, освітню та інші види допомоги 13485 українцям, які стали жертвам торгівлі людьми.

Якщо на початку 2000 років переважала торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації, то зараз лідирує трудова експлуатація. Так само змінилося і співвідношення жертв торгівлі людьми за статтю – якщо раніше майже 85% потерпілих були жінки, то зараз понад 60% складають чоловіки.

Не варто вважати, що жертвами сучасних работорговців стають люди з низьким освітнім рівнем – як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто, зокрема, серед постраждалих чимало людей з технічною та, навіть, вищою освітою.

Торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування.

Україна ратифікувала у вересні 2010 року Конвенцію Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми. У вересні 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про протидію торгівлі людьми». У 2011 році український парламент ратифікував ще один документ – Конвенцію Ради Європи № 201 про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насилля.

У ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» було проведено ряд заходів до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, а саме: виготовлення тематичних інформаційних буклетів «Будь обережний! Жертвою торгівлі людьми може стати кожен», організація виставки стін газет «Торгівля людьми – як цьому запобігти», проведення акції «Долоньки дружньої підтримки», робота бібліотечної виставки щодо Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, проведення виховної години «Незнайомі люди. Правила поведінки» («Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»), години спілкування «Твоя інформаційна безпека», розміщення на сайті навчального закладу інформаційного матеріалу на тему: «Як захистити себе від шахрайства з боку посередників у працевлаштуванні за кордоном», забезпечення доступу учнів до інформаційно-консультативної підтримки шляхом поширення інформації про роботу Національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування з питань міграції, запобігання насильству та захисту прав дитини.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві!/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/1.jpg

/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/2.jpg/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/3.jpg/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/плакат1.jpg/Files/images/18102017_torgvlya_lyudmi/плакат2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0