• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну підвищують рівень правових знань

Учні Сумського ВПУ будівництва і дизайну підвищують рівень правових знань

2017-10-20

/Files/images/20102017_pravo/49474.jpg

Мої права – обов'язки інших

Права інших – це мої обов'язки

Право, мораль, закон – ці парадигми тісно переплітаються в суспільстві. Будь-яке порушення норм права є аморальним вчинком, а порушення закону несе за собою адміністративну або кримінальну відповідальність і накладає відбиток на подальше життя особистості, стає каменем спотикання в намічених цілях, а іноді призводить до обмеження права на свободу.

Саме ці важливі питання обговорювалися під час Правової години «Що треба знати про право і закон?»

Зі вступним словом до присутніх звернулась бібліотекар Алла Кравченко. Вона наголосила на тому, що в сучасних умовах побудови правової держави велике значення в суспільстві набуває правове виховання і правова освіта, адже чим вищій рівень правових знань молодої людини, тим ширші горизонти відкриває перед нею життя.

Ведуча заходу Тетяна Кирноз ознайомила учнів з основними засадами кримінального права, видами злочинів та покарань за них, розповіла про сумну й, на жаль, зростаючу статистику злочинів і правопорушень серед неповнолітніх у нашій країні.

В ході бесіди з'ясувалося, що більшість підлітків знають свої права і свободи, та досить часто забувають про відповідальність, яку потрібно нести за свої дії, адже наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку.

Вихователь гуртожитку Наталія Вірченко зауважила: «Потрібно не лише знати, а й правильно користуватись своїми правами, не порушуючи інтересів інших».

Для учнів, інформація, почута під час виховного заходу була цікавою і корисною : «Закон – один для всіх!» - таким був їх висновок від почутого./Files/images/20102017_pravo/SDC15518.JPG/Files/images/20102017_pravo/SDC15520.JPG/Files/images/20102017_pravo/SDC15521.JPG/Files/images/20102017_pravo/SDC15522.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0